Unieke kunst in de Peter Schunckstraat.

 

Foto          image (2)

 

Kunst, prachtig. Zoals u misschien al vernomen hebt via de media, TV of welk orgaan dan ook is er op de kopse kant van flat 5 in de Peter Schunckstraat op de Heerlerbaan, de kant welke zicht krijgt vanaf de Euregioweg een gigantisch groot kunstwerk aangebracht.

Dit is tot stand gekomen door Cultuur -Nova2014 in samenwerking met HRLN Street-art 5 die Weller gevraagd hebben of zij dit enorme portret op deze flat mochten aanbrengen.

Het op de muur aanbrengen heeft ruim alles bij elkaar een week geduurd en heeft de enorme afmetingen van 36 x 13 meter, de kunstenaar had een voorbeeld bij zich wat de grote had van 20×15 cm, aangebracht met verfrollers en spuitbussen en kwasten in de tinten grijs en zwart.

Dit kunstwerk is een nors kijkend persoon een hoofd van een onbekend personage, misschien dat er personen zijn die er iemand in zien.                                              Dit portret is gemaakt door de Duitse kunstenaar Hendrik Beikirch, en is zeker wel ‘t grootste en hoogste van de Euregio, Nederland en Duitsland en zelfs Europa.

De kunstenaar geeft zelf aan om ‘t spannend te vinden om iemand te portretteren die niet beroemd is.

Op maandag 1 september 2014 is dit prachtige kunstwerk met een feestelijk tintje door Weller onthuld en gepresenteerd aan de bewoners en iedereen die daar interesse voor toont, deze is geweldig.

Aan interesse heeft ‘t niet gelegen want dagelijks komen er mensen uit alle windstreken naar deze plek om deze prachtige tekening te zien en te fotograferen, ja u leest ‘t goed, dus we zouden zeggen kom ook eens kijken !