Murals Peter Schunckstraat

Laatste twee Murals verfraaien de flats in de Peter Schunckstraat.

2 kunstenaars Iman Raad en Maya Hayuk beide uit Amerika brengen hun kunstwerk aan op de zijgevels van de flats in de Peter Schunckstraat, een op de oostkant van flat 4 en de andere op flat 1 aan de noordkant, richting Peter Schunckstraat.

Iman Raad, geboren in Irak, woonachtig in Brooklyn, een wijk in New York. Iman Raad een rustige kunstenaar die gewend was in studio’s te werken werd verrast om een kunstwerk tot een hoogte van 35 meter en een breedte van 15 meter te gaan maken.
Voor hem was dit een uitzonderlijke uitdaging, zeker toen bleek dat hij problemen met `” de hoogte” had.
Hij is begeleid door degene die de hoogwerker bediende en Iman steeds op de juiste plaats wist te brengen. Door omstandigheden heeft hij zijn kunstwerk niet tot het einde kunnen afmaken. Mede door de neerslag van de laatste werkweek.
Het voltooien van het kunstwerk is gebeurd door betrokken kunstenaars uit de buurt.

Maya Hayuk.
Ook Maya Hayuk woont in New York. Zij kreeg de opdracht om een kunstwerk aan te brengen op de zijgevel van flat 1. De opzet van de werkzaamheden verliepen snel. Er waren steeds 2 personen aan ‘t werk in de hoogwerker. Deze personen hadden geen problemen met de hoogte. Daardoor is haar kunstwerk binnen 7 dagen tot een goed einde gebracht.

Beide kunstwerken zijn van verschillende aard, zoals beide afbeeldingen duidelijk laten zien.

Links is van Iman Raad, flat 4 rechts is van Maya Hayuk flat 1